Roggelseweg een stukje veiliger

18 juli '19

Er werd hard gereden op de Roggelse weg in Helden, veel te hard. Bovendien was oversteken niet veilig en regelmatig gebeurden er ongelukken. Er moest iets gebeuren aan deze situatie zodat het een stuk veiliger wordt om te fietsen, over te steken of naar school te gaan. 

image alt

Veilig op weg

Goed nieuws! Om de Roggelseweg in Helden een stuk veiliger te maken zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd. Op 3 juni zijn de werkzaamheden gestart en op 19 juli afgerond. Het is nu een stuk veiliger geworden en er wordt minder hard gereden. De bebouwde kom grens is verplaatst tot voorbij de Molenheg. Dat betekent dat Weidebos nu in zijn geheel niet meer in het buitengebied ligt maar in de bebouwde kom van Helden. Dus in plaats van 80 km per uur is de maximumsnelheid 50 km per uur. Er zijn nieuwe voetpaden, een fietspad aangelegd en met de fiets steek je in 2 etappes over via een tussenstop op een zogenaamde komremmer.

Wonen in Weidebos

Nu het een stuk veiliger is en wat stiller is het natuurlijk helemaal fijn om in Weidebos te wonen. Wist je dat er nog kavels te koop zijn om jouw nieuwe vrijstaande woning op te laten bouwen?

  Meer over Helden
  Kavelaanbod