Rust, ruimte, groen

Mobilisatiecomplex defensie

20 februari '19

Achter de schermen is hard gewerkt aan de ontwikkeling van het mobilisatiecomplex (MOB-complex) aan de Diesterbaan in Weert. Op deze prachtige bosrijke plek worden 43 kavels ontwikkeld midden in het groen. Vandaag is er weer een belangrijke stap gezet om van deze historische plek in Weert een prachtige woonplek te maken.

De officiële overdracht

Officiele handeling

Op 20 februari 2019 heeft de Provincie Limburg het voormalige militair terrein gekocht van de Nederlandse Staat. Met het ondertekenen van de overeenkomst is er weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van het MOB- complex. Ruimte voor Ruimte Limburg gaat hier een kwalitatief hoogwaardig woongebied ontwikkelen waar rust, ruimte en groen optimaal ingezet gaan worden. “Met de aankoop van het mobilisatiecomplex krijgt Weert nieuwe levendigheid zonder de geschiedenis te vergeten. Een prachtig voorbeeld hoe historie en innovatie hand in hand gaan.”

Het persbericht

Welkom in Boswaard

Deze historische plek in Weert verdient een naam die recht doet aan de kwaliteiten van de locatie. Woorden als natuur, duurzaam, groen, bos en stijl zijn allemaal termen die een bepaalde 'waarde' bevatten. Dit in combinatie met de groene kwaliteiten van de locatie heeft geresulteerd in de nieuwe naam van het gebied. 

Het beeldmerk van de eekhoorn symboliseert vervolgens het ultieme buitengevoel. De eekhoorn komt alleen op plekken waar hij zich veilig voelt en voldoende voedsel kan vinden. Dit is in een bosrijke omgeving met volwassen bomen. Boswaard is groen wonen in Weert. Welkom in Boswaard!

Boswaard

Kwalitatief hoogwaardig woongebied

Het ontwerp bestemmingsplan wordt voorgelegd aan het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Weert. Er is sprake van ruime bouwkavels, uiteenlopend van 1.000 m2 tot 3.000 m2, in een bosachtige omgeving. Inzet is om het bestaande wegennet en de groenstructuur zoveel mogelijk te behouden, zodat sprake is van kwalitatief hoogwaardig woongebied. Wethouder Wendy van Eijk: “Dit complex, met een oppervlakte van ruim 10 hectare, biedt straks ruimte aan bouwkavels die stuk voor stuk midden in het groen liggen en daarmee een aanwinst zijn voor Weert als woonstad.”

Interesse?

Heb je interesse om op deze historische plek in Weert een kavel te kopen dan kan dat als je een persoonlijk account hebt aangemaakt in Mijn Eigen Huis. In één overzicht zie je dan wat jouw favoriete kavels zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online. Hoe handig is dat?

Maak een persoonlijk account aan

Op de hoogte blijven? Meld je aan via de homepagina
Op de hoogte blijven? Meld je aan via de homepagina